Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Ajax kon Angel Di Maria voor zes miljoen euro kopen’

Angel Di Maria is bij het Franse Paris Saint-Germain één van de sterkhouders maar hij had ook zomaar voor Ajax gespeeld kunnen hebben. Dit weet voormalig scout van de Amsterdammers Patrick Busby te melden.

Dertien jaar geleden boden de scouts Di María namelijk aan bij de Amsterdammers. “Ajax zocht in 2007 een linksbuiten. Via mij kwam Ángel Di Maria op de radar. Scouts Mühren en Arroyo gaven een positief advies aan de technisch directeur.”

Tot een deal kwam het echter niet, omdat intern niet iedereen overtuigd was van zijn kwaliteiten. “De trainer (Henk ten Cate, red.) kende hem niet en gaf de voorkeur aan een speler die hij kende: Albert Luque. Luque kwam, maar die deed het niet voor Ajax.”

Het was een pijnlijk besluit van de Amsterdammers, die Luque geruisloos de Johan Cruijff Arena zagen verlaten. Het staat in flink contrast met de carrière van de Argentijn. “Wat er met Di María is gebeurd, dat weet iedereen. Ajax had hem echter voor zes miljoen euro kunnen hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *