Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

Flinke kritiek op Frenkie de Jong: ‘Onvergeeflijk’

FC Barcelona speelde gisteren in de topper tegen Sevilla met 1-1 gelijk. Frenkie de Jong speelde niet een beste wedstrijd en leed dan ook veel balverlies. In de Spaanse media was er dan ook veel kritiek op zijn optreden.

El Mundo Deportivo concludeert bijvoorbeeld: “De slechtste wedstrijd van De Jong dit seizoen.” Journalist Roger Torelló analyseert: “De Jong verloor enkele keren de bal op het middenveld en zag er voorafgaand aan de openingstreffer van Luuk de Jong niet goed uit. Hij veroorzaakte zelfs bijna een strafschop na een botsing met zijn landgenoot.” Het dagblad Sport deelt rapportcijfers uit en geeft Frenkie een mager zesje: “Zijn noodzakelijke rol in dit elftal kwam er tegen Sevilla maar half uit. Hij faalde bij enkele cruciale passes. Het succes van dit systeem hangt af van de creativiteit van De Jong.”

Bij Marca vindt men dat de oud-Ajacied in de voorbije weken onterecht bewierookt is… “De Jong slaagt er maar niet in om een stap vooruit te zetten. De Nederlander werd net als in de twee voorgaande wedstrijden weer ietwat in verlegenheid gebracht. Hij verloor diverse keren de bal. Er wordt nog altijd meer van De Jong verwacht. Hij blijft dit doen, hij blijft op dit niveau steken.”

De krant AS is het hiermee eens: “Een slechte wedstrijd van de Nederlander. Hij werd in het merendeel van de wedstrijd overlopen door zijn tegenstander(s). Op geen enkel moment maakte hij de indruk dat hij zich op zijn gemak voelde en ook slaagde hij er niet in om zijn potentieel en talent te benutten om de linies te doorbreken. Desalniettemin scoorde hij bijna na een goede actie van Sergio Busquets.” Van ElDesmarque krijgt De Jong een vijf: “De Jong zat vast. Sevilla slaagde erin om de Nederlander een halt toe te roepen op het middenveld. Hij ging een paar keer de fout in toen hij niet eens onder druk werd gezet en hij maakte een stroperigere indruk dan, bijvoorbeeld, in de wedstrijd tegen Celta de Vigo.”

El Periódico geeft de Oranje-international zelfs een vier: “Er was geen tijd om te relaxen. Maar ook niet om fouten te maken. Dat deden De Jong en Busquets echter wel. Onvergeeflijke fouten in de opbouw van het spel. Geen verhelderende wedstrijd van de ex-speler van Ajax, alsof de bal opeens zijn vijand was. Iets wat een voetballer van zijn kaliber niet mag overkomen, afgezien van het feit dat hij de defensie van Barcelona daarmee in de steek liet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *