Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

Alleen Blind en Hiddink deden het deze eeuw slechter als Frank de Boer

Het bondscoachschap van Frank de Boer bij Oranje bleeft beperkt tot slechts vijftien wedstrijden. Gisteren werd hij door de KNVB ontslagen. Al met al zette de trainer geen sterke cijfers neer met het Nederlands elftal.

Van zijn vijftien wedstrijd wist De Boer er met Oranje acht te winnen. Drie daarvan waren uiteraard de groepsfasewedstrijden van het EK, twee in de kwalificatie voor het WK van 2022 en twee in de Nations League. De grootste was de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar, dat met 0-7 werd verslagen. Vier keer werd er gelijkgespeeld en drie keer verloor De Boer – waaronder dus de wedstrijd tegen TsjechiĆ«. De 0-2 nederlaag in de achtste finale is samen met het 4-2 kwalificatieverlies tegen Turkije de zwaarste die hij met Oranje leed.

Het levert hem een winstpercentage op van 53%, wat vergeleken met zijn voorgangers geen geweldig track record is. Alleen Danny Blind (41%, 7 van 17 wedstrijden) en Guus Hiddink (40%, 4 van 10 wedstrijden) deden het deze eeuw slechter. Interim-trainer Dwight Lodeweges (50% na slechts 2 wedstrijden) niet meegerekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *