Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

PSV treft in de laatste CL-voorronde Benfica of Spartak Moskou

Mocht PSV winnen van FC Midtjylland dan treffen ze in de laatste voorronde van de Champions LEague het Portugese Benfica of het Russische Spartak Moskou.

Vier keer eerder speelde PSV in Europees verband tegen Benfica. De gewonnen finale in de Europa Cup 1 in 1987/1988 is bij iedereen bekend en hoeft weinig verdere introductie te hebben. (Voor degenen die nog een keer willen nagenieten). In het seizoen 19974/1975 werden de Portugezen in de kwartfinale van de Europacup 2 ook al uitgeschakeld. In het seizoen 1998/1999 was Benfica een van de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. In Portugal werd verloren, terwijl in Eindhoven gelijk werd gespeeld. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Europees verband troffen was in het seizoen 2010/2011. In de kwartfinale van de Europa League was Benfica in Lissabon met 4-1 veel te sterk. De return in Eindhoven eindigde in 2-2.

Tegen Spartak Moskou speelde PSV nog nooit eerder in Europees verband. De ploeg van Jorrit Hendrix was in de voorbereiding van het seizoen 1990/1991 wel de tegenstander in een vriendschappelijke competitie in Barcelona. Toen werd met 2-1 gewonnen.

Indien PSV in de derde voorronde wordt uitgeschakeld door FC Midtjylland zal de club direct doorstromen naar de groepsfase van de Europa League. Voorrondes hoeven dan niet meer gespeeld te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *