Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Jordi Cruijff brein achter sportieve reorganisatie bij Barcelona’

Barcelona staat op het punt om Ferran Torres over te nemen van Manchester City en de verwachting is dat het daar niet bij zal blijven. En het medium Diario SPORT geeft Jordi Cruijff alle lof. Volgens de sportkrant trekt de Nederlander achter de schermen aan de touwtjes.

Barça versterkte zich afgelopen zomer met Eric García, Memphis Depay, Sergio Agüero en Luuk de Jong. Daartegenover stond het vertrek van onder meer Lionel Messi en Antoine Griezmann. Het zorgde voor een flinke verlichting in het salarishuis, maar de selectie raakte uit balans, oordeelt SPORT. De krant ziet dat de verwachtingen voor de winterse transferperiode een stuk hoger zijn, mede dankzij Cruijff.

De zoon van de legendarische nummer veertien ging pas op 1 september aan de slag in Camp Nou en was daardoor niet betrokken bij het zomerse transferbeleid. Hij blijft veelal op de achtergrond, maar geldt binnen de club als steunpilaar voor trainer Xavi en het brein achter de sportieve reorganisatie die is ingezet. Voetbaldirecteur Mateu Alemany wordt ‘de uitvoerende arm’ van de ideeën van de Nederlander genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *