Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Maximilian Wöber staat voor fraaie transfer naar Bundesliga’

Voormalig Ajax-speler Maximilian Wöber heeft zich in de belangstelling gespeeld van het Duitse VFL Wolfsburg. Hij moet daar de opvolger worden van mandekker John Brooks. Dat melden onder anderen Wolfsburger Allgemeine Zeitung en BILD dinsdag althans. Momenteel speelt hij voor Red Bull Salzburg.

Wöber kwam destijds met hoge verwachtingen naar Amsterdam, maar kon die niet volledig waar maken. Toen Sevilla zich met tien miljoen euro meldde voor Wöber, was een transfer in 2019 snel akkoord voor alle partijen. Maar ook in Spanje kon hij zich niet in het basiselftal spelen, waardoor hij terugkeerde naar Oostenrijk.

Daar brak hij door bij Rapid Wien en bij de koploper van de Oostenrijkse Bundesliga maakt de verdediger momenteel ook weer een uitstekende indruk met 32 officiële optredens dit seizoen, waarin hij vijf doelpunten maakte. Wöber was een van de steunpilaren in de formatie die ook in de Champions League de groepsfase overleefde en in het eerste duel ook Bayern München nog in toom hield.

Ajax verkocht de voor 7,5 miljoen euro aangetrokken Wöber enkele jaren later voor tien miljoen euro aan Sevilla, een bedrag dat nog kon oplopen tot elf miljoen euro met bonussen. De club maakte niet bekend of het nog doorverkooppercentages had bedongen, maar de kans lijkt klein dat men in Amsterdam om die reden nog een fors bedrag kan vangen voor Wöber, wiens waarde door FootballTransfers op vijftien miljoen euro wordt geschat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *