Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

Zian Flemming ziet overstap naar Feyenoord wel zitten

Zian Flemming was dit seizoen de beste speler van Fortuna Sittard. Met zijn goals en assists zorgde de middenvelder er persoonlijk voor dat de club in de Eredivisie bleef. Een zomerse transfer ligt nu voor de hand.

Bij Ajax kwam het nooit tot een doorbraak, maar in een interview met Voetbal International laat hij weten wat daar mede de oorzaak van was. “Ik begon pas heel laat te groeien en liep zo een achterstand op. Daarna groeide ik heel snel, daardoor kreeg ik blessures en motorische problemen.” Flemming knokte zich echter knap terug en werkte zich op tot een belangrijke speler van Jong Ajax, maar een doorbraak volgde echter niet. “De pech was een beetje dat Ajax dat jaar al snel uit Europa lag, daardoor werden de wissels van het eerste naar Jong gestuurd. Het werd alsnog een topjaar, afgesloten met het kampioenschap van de eerste divisie. Maar mij werd wel duidelijk dat ik volgend seizoen geen kansen had in het eerste.”

Flemming vertrok dan ook uit Amsterdam en streek bij PEC Zwolle neer. Ook daar kon de aanvallende middenvelder niet geheel overtuigen, waardoor een transfer naar Fortuna volgde. Die overstap bleek een schot in de roos, waar Flemming zich opwerkte tot een onomstreden basisspeler. Door zijn goede prestaties lonkte in de winterstop al een transfer naar het Championship, maar daar ging de club voorliggen. Een zomerse transfer lijkt de middenvelder echter wel gegund. “De club heeft nu beloofd mee te werken aan een transfer. Hopelijk komen er mooie clubs.”

Hoewel een transfer naar Engeland de voorkeur heeft sluit Flemming een stap naar de Nederlandse top ook niet helemaal uit. “Clubs als Feyenoord en AZ lijken mij interessant. Ajax en PSV zullen zich vast niet voor me melden, die zijn echt op Champions League-niveau gericht. Maar alles onder die twee clubs durf ik sowieso aan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *