Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Mijn moeder zei: Als ik Johan Derksen zie, geef ik gas’

Ron Jans de trainer van FC Twente kan terugkijken op een prima seizoen met zijn team. Toch waren er in het verleden ook mindere periodes in zijn loopbaan. Bijvoorbeeld bij het Friese SC Heerenveen.

“Bij SC Heerenveen is voor mij de moeilijkste periode geweest”, geeft de coach toe bij de Met Open Vizier Podcast. “Ik werd daar trainer en toen ik begon was het hele bestuur al opgestapt dat mij had aangesteld. De club had een heel slecht seizoen gehad. Het bleek dat het helemaal verkeerd was gelopen in die tijd. Veel te veel spelers, veel te hoge salarissen.”

“Ik heb daar geleerd dat ik totaal niet geschikt ben voor een club waar mensen strijden om de macht”, vervolgt de oefenmeester. “Die bepalen, manipuleren, informanten hebben. Ik was eerst zo naïef dat ik dat helemaal niet doorhad. Op een gegeven moment kom je erachter, maar je weet helemaal niet goed tegen wie je moest vechten.”

“Dat was de periode dat ik het totaal niet leuk vond om trainer te zijn”, gaat hij verder over zijn Heerenveen-tijd. “Dan kom je ook bij de Voetbal Inside’s aan bod en daar kwam ik er niet goed vanaf. Dan kom je bij: wat doet het met je omgeving? Dat kan ik niet managen.”

“Mijn moeder zei echt: als ik die Johan Derksen zie, dan geef ik gas. Ze had gelukkig geen rijbewijs, dus dat was prima. Op dit moment heb ik geen zaakwaarnemer. Dat wil ik ook niet meer. Ik heb vier zaakwaarnemers en dat zijn mijn kinderen en mijn vrouw”, besluit Jans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *