Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘PSV wil afkoopsom vangen voor vertrekkende Jurgen Dirkx’

Jurgen Dirkx wil zijn baan bij PSV opzeggen om als assistent van Mark van Bommel aan de slag te gaan bij Royal Antwerp. Niet alleen begrijpt PSV weinig van die stap, ook is het ervan overtuigd dat er door de Belgische club eerst een afkoopsom betaald moet worden.

Dat schreef het Eindhovens Dagblad dinsdagavond. PSV heeft recht op de afkoopsom, omdat Dirkx in Eindhoven nog een jaar vastligt. Bovendien zou zijn vertrek de club erg slecht uitkomen, omdat de club hem als trainer van PSV Onder 18 graag zag doorgroeien binnen de organisatie. Hoeveel geld de club van Antwerp wil hebben, is niet bekend.

Intern zou de gewenste stap van Dirkx door de clubleiding van PSV ‘verbazingwekkend’ genoemd worden. Eén van de redenen is dat hij de club verruilt voor een samenwerking met Van Bommel. Eerder was Dirkx ook al zijn assistent bij het eerste van PSV, maar na het ontslag van beide trainers in 2019 zou hij juist hebben aangegeven niet meer met Van Bommel te willen werken.

Bovendien werd Dirkx later als jeugdtrainer aangesteld, omdat hij aangaf andere inzichten te hebben en erkende dat er fouten waren gemaakt in de periode van Van Bommel. ‘De stap die Dirkx nu maakt, staat volgens betrokkenen haaks op zijn eerdere uitlatingen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *