Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

OFFICIEEL: Dirk Kuyt gepresenteerd bij ADO Den Haag

Dirk Kuyt is gepresenteerd bij ADO Den Haag als de niuewe trainer. Dit heeft de club bekend gemaakt via haar digitale kanalen. De 41-jarige oud-international tekent een contract voor één seizoen bij de club uit de Hofstad.

Hij zal John Metgod meenemen als assistent naar het Cars Jeans Stadion. Metgod was tussen 2015 en 2016 al actief als technisch directeur bij ADO. In Den Haag Kuyt is de definitieve opvolger van Giovanni Franken, die op zijn beurt de honneurs waarnam na het ontslag van Ruud Brood. ADO liep na een thriller tegen Excelsior ternauwernood een Eredivisie-ticket mis en wil met Kuyt opnieuw een gooi doen naar promotie. De 41-jarige Katwijker stopte in 2017 als prof en begon daarna aan een carrière als jeugdtrainer bij Feyenoord, terwijl hij afgelopen seizoen ook Champions League-analyse verzorgde bij RTL.

Bij zijn presentatie liet Kuyt al weten dat hij wil promoveren met ADO. Algemeen directeur Edwin Reintjes heeft vertrouwen in de geboren Katwijker. “Dirk is een persoonlijkheid en een fenomeen in de voetbalwereld. Hij weet als geen ander wat er van een team verwacht wordt om een topprestatie te leveren en heeft onder vele toptrainers mogen werken op het allerhoogste niveau. (…) Met zijn instelling en reputatie zal hij onze jongens inspireren en motiveren en denken wij dat hij de juiste man is om ons terug te brengen naar de Eredivisie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *