Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

Berghuis happy bij Ajax: ‘Dat is zo’n mooi en lekker gevoel’

Afgelopen zomer maakte Steven Berghuis de pikante overstap van Feyenoord naar Ajax. Hij is blij met het kampioenschap dat hij behaalde met de Amsterdammers en met zijn persoonlijke ontwikkeling bij de club.

In gesprek met ESPN blikt Berghuis terug op zijn eerste Ajax-seizoen. De kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen komt dan uiteraard ook ter sprake. “Hoe het nu ging, met bepaalde verhalen en de laatste thuiswedstrijd van de trainer… Er gebeurden mooie dingen die avond”, vertelt Berghuis. “Nico (Tagliafico, red.) die ook de eerste goal maakte en die connectie met de fans heeft…”

“Kampioen worden was gewoon doel nummer één”, gaat de Oranje-international verder. “De schaal omhoog tillen, dat heb ik weer mee mogen maken. Dat is zo’n mooi en lekker gevoel, omdat er zo veel werk in zo’n seizoen zit.”

Voor Berghuis zelf was het ook een bijzonder jaar. Zo speelde hij zijn wedstrijden vooral als nummer tien, in plaats van rechtsbuiten. “Ik heb er echt van genoten eigenlijk, van de positiewisselingen die ik heb gemaakt dit jaar”, zegt Berghuis. “Ik vond het niet lastig, ik vond het leuk. Ik kreeg weer nieuwe prikkels en heb het gevoel dat ik me echt ontwikkeld heb. Mijn kwaliteiten komen er ook ontzettend goed uit op 10. Als je mensen aan de zijkant hebt die je continu kunt aanspelen, voeden en helpen met loopacties… Ik voelde me als een vis in het water.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *