Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Fortuna wil Burak Yilmaz (36) naar Limburg halen’

Fortuna Sittard wil de ervaren Turkse spits Burak Yilmaz naar Limburg proberen te halen. Momenteel speelt hij in Frankrijk voor Lille. Dit weet Voetbal International te melden.

Hij kan deze zomer transfervrij weg. Volgens VI is de kans van slagen onduidelijk, maar schrijft men: “De komst van Yilmaz naar de Eredivisie zou een regelrechte stunt zijn van Fortuna Sittard. De aanvaller maakte in zijn carrière zo’n driehonderd doelpunten voor zijn clubs en land. In zijn thuisland reeg hij de goals aaneen voor clubs als Trabzonspor, Galatasaray en Besiktas.”

De geroutineerde spits is sinds 2020 actief in Frankrijk, waar hij Lille vorig seizoen de titel bezorgde met zestien doelpunten. In maart 2021 kreeg ook het Nederlands elftal te maken met zijn klasse. In de WK-kwalificatiefase bezorgde hij Oranje hoogstpersoonlijk een nederlaag (4-2) door drie van de vier Turkse doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Fortuna Sittard heeft in Isitan Gün een Turkse eigenaar. Mede door zijn toedoen heeft de Limburgse club naamsbekendheid gekregen in Turkije, maar of dat voldoende is om Yilmaz te verliezen is onzeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *