Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Ruud van Nistelrooy gaat heel wat veranderen bij PSV’

Ruud van Nistelrooy is de hoofdtrainer van PSV. Hij volgt Roger Schmidt op deze zomer. En de verwachting is dat hij het heel anders zal gaan uitpakken dan de Duitser. Dit weet Voetbal International te melden.

Pieter Zwart analyseerde Jong PSV om de werkwijze van de nieuwe hoofdtrainer te doordrongen. De VI-journalist schrijft: “Afgaande op zijn speelstijl bij Jong PSV krijgt PSV met Ruud van Nistelrooy het tegenovergestelde van Roger Schmidt. Focus op druk zetten verandert in focus op balbezit. Zo snel mogelijk naar voren spelen, transformeert in geduldig opbouwen en oplossingen zoeken. Altijd actief jagen op de bal wordt waar nodig gegroepeerd terugzakken.”

“Altijd dezelfde tactische formatie hanteren, wijzigt in aanpassingen doen aan de tegenstander. Wat Van Nistelrooy bij Jong PSV deed, lijkt eigenlijk in niets op de tactische principes die Schmidt bij het eerste elftal introduceerde”, zo vervolgt de hoofdredacteur van het weekblad. “Dat de 45-jarige voormalig topspits als trainer nu al een duidelijke eigen identiteit lijkt te hebben, pleit voor hem.”

Zwart besluit met een discussiepunt voor PSV: “Tegelijkertijd schuilt daarin een extra risico. PSV gooit de tactische principes van Schmidt weg voor een nieuw nulpunt, terwijl Ajax (met de voormalig assistent van de oude trainer) en Feyenoord voortbouwen op een tactisch fundament dat al ligt. Dat maakt de eerste klus bij een eerste elftal voor Van Nistelrooy alleen maar lastiger.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *