Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

Ajax pikt ‘graantje’ mee van Leeds United-transfer

Ajax profiteert mee van de transfer van Rasmun Kristensen van Leipzig naar Leeds United. De Amsterdammers hebben een hoog doorverkooppercentage op hem bedongen en dat levert nu een leuke meevaller op.

Volgens De Telegraaf had Ajax bij de transfer van Kristensen naar Red Bull Salzburg een doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen. Dat zorgt ervoor dat de Amsterdammers nu een bedrag van 750.000 euro zullen ontvangen voor de Deense rechtsback.

Dat is een meevaller voor Ajax, aangezien de 25-jarige rechtsachter bij Ajax was geflopt. Na 27 wedstrijden dienst van Ajax verkaste de vleugelverdediger voor zo’n vijf miljoen euro naar Oostenrijk, waar hij zich bij Red Bull Salzburg goed heeft ontwikkeld. Zodoende kwam Leeds United, dat eerder Luis Sinisterra overnam van Feyenoord, bij hem uit.

Eerder deze transferperiode leverde de transfer van Botman naar Newcastle United de Amsterdamse club ook al geld op. Ajax kreeg voor Botman zo’n 3,9 miljoen euro, waardoor hij de meest lucratieve speler is die nooit één minuut heeft gespeeld in het eerste van Ajax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *