Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Mitchell Dijks keert terug in de Eredivisie’

Mitchell Dijks zou een akkoord hebben bereikt met een Nederlandse club. Om welke het gaat is nog onbekend. De vleugelback speelde sinds 2018 in de Italiaanse Serie A voor Bologna.

De club liet aan het begin van dit seizoen zijn contract ontbinden, waardoor Dijks sinds juni op zoek is naar nieuw emplooi. De verdediger vertelt bij ESPN Vandaag hoe hij dat ervaarde. “Ik heb zware weken achter de rug”, vertelt de verdediger.

Eerst leek Bologna nog een deal uit het vuur te willen slepen voor de Nederlander. “Het eerste plan was dat ik zou tekenen bij Verona, dit ketste af. Vervolgens kwam er een club uit Turkije, dat is het uiteindelijk ook niet geworden. Hierna hebben we in goed overleg besloten om het contract bij Bologna definitief te ontbinden.”

Nu is Dijks weer thuis in Purmerend. “Ik wil weer gaan voetballen. Eigenlijk wilde ik eerst een weekje vakantie, maar dat zit er niet in”, zei de linksback. Dat komt niet omdat er geen mooie vakantieplaatsen te vinden zijn. “‘Ik kan eigenlijk nog niks zeggen, alleen dat ik een mondeling akkoord heb bereikt.”

In Nederland speelde Dijks voor naast Ajax voor sc Heerenveen en Willem II. Verder kwam de verdediger uit voor Norwich City, de club waar Bologna Dijks van overnam. Na 78 wedstrijden bij de Serie A-ploeg kwam er een noodgedwongen einde aan het dienstverband. Op een nieuwe club heeft Dijks dus niet heel lang hoeven wachten. Welke dat is, moet de komende dagen gaan blijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *