Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Feyenoord houdt tussen de 45 en 50 miljoen euro over’

Feyenoord kan terugkijken op een prima transferzomer. De Rotterdammers verkochten voor zón 70 miljoen euro aan spelers en daarvan blijft een bedrag van tussen de 45 en 50 miljoen over. Dit zegt financieel directeur Pieter Smorenburg.

Feyenoord harkte aardig wat geld binnen door onder meer Marcos Senesi, Bryan Linssen, Tyrell Malacia, Luis Sinisterra en Fredrik Aursnes te verkopen. Niet alles is voor Feyenoord. “Er gaan allerlei bedragen van af: vijf procent solidariteit, doorverkopen naar vorige club, commissies, belastingen”, zegt Smorenburg in het Feyenoord Magazine, opgetekend door het Algemeen Dagblad. “En de betalingen van de clubs voor onze spelers gaan allemaal in termijnen, het is niet zo dat de bedragen ook direct op de rekening van de club staan.”

Feyenoord heeft veel van de inkomsten geherinvesteerd. “We hebben geen onverantwoorde risico’s genomen, wij hoeven bijvoorbeeld niet per se de Champions League te halen om deze huishouding te kunnen betalen”, zegt Smorenburg. “Mede dankzij het succes in de Conference League hebben we over afgelopen seizoen een kleine operationele winst geboekt.”

Het transferresultaat komt pas volgend jaar in de boeken te staan. “Het spelersresultaat over afgelopen seizoen is circa 9 miljoen euro negatief. Door de transfers in juli en augustus zullen we aan het einde van dit seizoen een behoorlijk positief spelersresultaat hebben. Mede dankzij de deelname aan de Europa League gaan we dit seizoen naar een omzet tussen de 80 en 85 miljoen euro. Dat is aanzienlijk hoger dan voorgaande jaren, alleen toen we in de Champions League speelden hadden we een omzet van 100 miljoen euro.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *