Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

Van Basten onder de indruk van werk Louis van Gaal

Analist en voormalig topvoetballer Marco van Basten is onder de indruk van het werk van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. In de studio van Ziggo Sport ging hij hierop in.

“Ik ben toch wel onder de indruk”, begon Van Basten lovend over het Oranje van Van Gaal. “Hij is vorig jaar september begonnen en heeft van de twaalf wedstrijden er tien gewonnen en twee gelijkgespeeld. Dat zijn heel goede cijfers.” Overigens gaat het daarbij om officiële wedstrijden in de Nations League en kwalificatie voor het WK. Daarnaast bleef Van Gaal ook in de oefenwedstrijden tegen Denemarken (4-2) en Duitsland (1-1) ongeslagen.

Maar niet alleen de resultaten spreken in het voordeel van de bondscoach. “Ik moet ook zeggen dat de keuzes die hij maakt steeds goed uitpakken”, ging Van Basten verder. “Dat kan op een gegeven moment ook geen toeval meer zijn. Het voetbal is ook leuk en spectaculair om naar te kijken en de sfeer in de groep is goed. Dat zijn allemaal positieve dingen, dus wat dat betreft heeft de man gelijk gekregen in hetgeen dat hij heeft gedaan.”

Toch vindt Van Basten het te vroeg om te spreken van een favorietenstatus op het WK. “We hebben goede spelers, maar niet een selectie waarvan je zegt: die gaat voor de nummer één-positie. Maar zoals Van Gaal zelf ook zegt: uiteindelijk is het het beste team dat wint. Hij moet zorgen dat er een team komt te staan dat goed samenwerkt en goed op elkaar is afgestemd. Dan is alles mogelijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *