Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

Vinnige Courtois: ‘Het is altijd hetzelfde met jullie, de pers’

Belgie-doelman Thibaut Courtois verloor gisteren met De Rode Duivels met 1-0 van Nederland. Toch vindt hij dat hier niet teveel conclusies aan moeten worden verbonden. “Het WK is pas binnen twee maanden, daar is alles mogelijk.”

“We hebben Nederland gedomineerd en hadden vier of vijf doelpunten kunnen maken”, zegt Courtois na afloop van het Nations League-duel. “Maar wij scoorden niet, terwijl zij dat alleen deden uit een hoekschop. Dus zo slecht was het allemaal niet. Ik zag net Louis Van Gaal en ook hij zei dat we het verdienden om te winnen. We waren de enige die gevaarlijke kansen konden creëren. Als Eden Hazard die vroege kans afmaakt, krijgen we een totaal andere wedstrijd.” De aanvaller van Real Madrid kreeg de bal na drie minuten op een presenteerblaadje van Amadou Onana, maar schoot vervolgens huizenhoog over.

Het irriteert Courtois vooral dat er direct conclusies worden verbonden aan de nipte nederlaag tegen Oranje. “Het is altijd hetzelfde met jullie, de pers”, reageert hij enigszins gepikeerd. “Na elke wedstrijd moeten er conclusies gemaakt worden als ‘hoopvol’ en ‘bemoedigend’. Kijk, het WK is pas binnen twee maanden. Daar is alles mogelijk. Natuurlijk,, we spelen niet onze beste wedstrijd, maar het was ook niet van die aard om ons zorgen te maken of om maandag te moeten lezen dat alles slecht was.”

“We spelen tegen de ploeg die ons in Brussel met 1-4 heeft verslagen”, vervolgt Courtois. “Jammer dat we de efficiëntie misten, waardoor we met 1-0 verliezen. Maar we moeten zeker niet dramatisch doen over dit resultaat. Deze wedstrijden dienen net om ons klaar te stomen voor het WK. Daar moet het gebeuren.” Bij de loting voor het WK werd België gekoppeld aan Kroatië, Marokko en Canada.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *