Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Samba-aanvaller heeft probleem bij Feyenoord’

Feyenoord pakte deze zomer uit met de komst van de Braziliaanse aanvaller Igor Paixão. De Rotterdammers gaven miljoenen voor hem uit maar hij komt er nog niet echt aan te pas. Bij RTV Rijnmond wordt er gefilosofeerd over de reden daarvan.

Volgens Dennis van Eersel is het duidelijk waarom Paixão voorlopig op het tweede plan acteert. “Slot vertelde dat de communicatie heel erg belangrijk was in deze wedstrijd. De afstemming op de flank was niet goed en het liep helemaal niet.”

Paixão heeft een probleem dat bekend is van Zuid-Amerikanen: zij spreken over het algemeen alleen Spaans of Portugees (Brazilië). Engels is voor hen lastig, Nederlands al helemaal. Dat zorgt ervoor dat het lastig is om de buitenspeler in te passen. ” Dan kan je moeilijk een speler inbrengen die een of twee woorden Engels spreekt. Dat was de reden dat Slot Paixão niet bracht.”

In de voorbereiding kwam dat al naar voren, meent Van Eersel. “Ik ben ook bij de oefenwedstrijd geweest en daar speelde Paixão. Toen was Slot echt nog bezig met dat hij dichter tegen de zijlijn moest spelen. Hij trok steeds naar binnen toe wanneer hij de bal niet had. Als er op zulke details met hem gewerkt wordt om de speelwijze van Feyenoord eigen te maken, dan is het nog wat te vroeg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *