Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Gemis Tadic en Rensch kan goed uitpakken voor Ajax’

Vanavond gaat Ajax in de Champions League op bezoek bij het Italiaanse Napoli. En de Amsterdammers zullen in ieder geval aantreden zonder Devyne Rensch en aanvoerder Dusan Tadic. Analist Hedwiges Maduro denkt dat dit wel eens goed kan uitpakken….

Volgens Maduro heeft Ajax snelheid nodig om sneller de lange bal te kunnen spelen als Napoli hoog druk zet. “Snelheid voorin is noodzakelijk tegen een ploeg die hoog druk geeft en dat heeft Tadic niet. Dat Schreuder nu gedwongen wordt om een andere keuze te maken, hoeft dus niet slecht te zijn”, zegt hij tegen de NOS. “Ik zou Brobbey in de spits zetten, Steven Berghuis en Steven Bergwijn vanaf de flanken en Mohammed Kudus als aanvallende middenvelder.”

De voormalig middenvelder denkt dat Brobbey ‘met zijn snelheid en kracht echt een meerwaarde is’. Een andere manier om onder de Napolitaanse druk uit te spelen is door goed combinatiespel. Iets dat vorige week niet lukte. “Liverpool en Napoli lieten Bassey niet voor niets vrij. De oplossing is simpel. Met Daley Blind heeft Ajax een echte passer in huis. Schreuder liet hem tegen FC Volendam om die reden van positie wisselen met Calvin Bassey.” Maduro roemt Blind ook als strateeg. “Het enige nadeel van Blind is dat je verdedigend kwetsbaarder wordt in het dekken.”

Daarin ligt een belangrijke rol voor de backs van Ajax, die ‘agressiever moeten zijn om de voorzet eruit te halen’. “Mazraoui en Tagliafico deden dat voorheen bij Ajax, maar dit seizoen gebeurt dat te weinig met Blind en Rensch.” Dat Jorge Sánchez lijkt te spelen, kan een voordeel zijn. “Ik heb Sánchez weinig zien spelen, hij schijnt wel meer een bijtertje te zijn dan Rensch. Ik weet niet of hij er klaar voor is, maar het zou goed kunnen uitpakken voor Ajax.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *