Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

Johan Derksen maakt Daley Blind met de grond gelijk

Ajax verloor gisteren op bezoek bij Napoli met 4-2. Daley Blind lijfde met een grote blunder 4-2 in voor de Napolitanen. Analist Johan Derksen is kritisch op de routinier van de Amsterdammers.

Bij Vandaag Inside worden de prestaties van de Amsterdammers onder de loep genomen. Wim Kieft trapt af: “Als je de samenwerking ziet tussen Bassey en Blind, zit er geen enkel gevoel bij”, zei de voormalig topspits. Derksen doet daar nog een schepje bovenop: “Ik vond dat Blind dramatisch speelde.”

Derksen is van mening dat Schreuder genoeg opties heeft. Blind schoof van de linksbackpositie terug naar het centrum, waardoor Bassey nu linksback speelt. Derksen ziet dat graag anders. “Dat jochie van AZ (Wijndal), ik weet niet wat daar mee aan de hand is, maar die is niet minder dan hij.”

Volgens Kieft ligt het hekele Ajax-punt ook in de achterhoede. Dat is echter geen nieuw fenomeen, ook onder Ten Hag was de kritiek op de defensie vaak niet mals. “Die verdediging bij Ajax is altijd wel kwetsbaar geweest, maar in de andere jaren hadden zij altijd de bal.”

René van der Gijp zag een andere Ajax-faler: “Als jij 24 miljoen uitgeeft voor Bassey, moet je hem toch een heel jaar iedere wedstrijd hebben gezien”, stelde hij. Kieft haakt daar op in: “Ik heb gelezen dat Schreuder hem heeft aanbevolen, omdat hij hem kent.”

Volgens Derksen is dat de kern van het probleem: “Als technisch directeur moet je nooit naar de dienstdoende trainer luisteren, want die heeft alleen maar een eigen belang”, stelde de analist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *