Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Ajax, Feyenoord en PSV smijten met salarissen’

Ajax, Feyenoord en PSV zijn aanzienlijk meer geld gaan uitgeven aan salarissen binnen de club. Hier maakt Voetbal International melding van. Bij Ajax stegen de loonkosten maar liefst met vijftien procent (naar 109 miljoen euro), terwijl ook PSV en Feyenoord fors meer salaris hebben betaald.

Bij PSV steeg het salarishuis van 47 miljoen naar 55 miljoen (plus 17 procent) en bij Feyenoord ging dat omhoog van 37 miljoen naar 48 miljoen (plus 29 procent). Volgens het weekblad is de stijging van de Rotterdammers grotendeels te verklaren door de uitstekende Conference League-campagne. Dat had ten gevolge dat er veel succespremies moesten worden betaald aan selectie en technische staf.

De totale salarisuitgaven kwamen voor de traditionele top-drie daarmee boven de 200 miljoen euro schrijft Voetbal International. Waar het bedrag een jaar eerder nog op 179,2 miljoen lag, daar steeg het nu naar een totaal van 212,7 miljoen. De stijging mag bijzonder genoemd worden, mede ook omdat de voetbalclubs met de coronacrisis kregen te maken en daardoor minder inkomsten hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *