Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Ajax is slechts een figurant in Europa’

Ajax verloor gisteren voor de vierde maal op rij in de Champions League. Dit keer was het Liverpool dat met 0-3 won in de Johan Cruijff ArenA. De statistieken die de Amsterdammers laten zien zijn bar en boos te noemen. De Nederlandse kranten waren dan ook niet mals voor voor de regerend landskampioen.

Aansluiting met de Europese top, al dan niet tijdelijk, kwijt’
‘De nieuwe ineenstorting roept de nodige vraagtekens op’, begint De Telegraaf over de wedstrijd die de Amsterdammers lieten zien tegen Liverpool. ‘Dat het tegen het kwakkelende Liverpool opnieuw mis ging, moest Ajax zichzelf aanrekenen. Dit was de bevestiging dat het Ajax-in-opbouw de aansluiting met de Europese top, al dan niet tijdelijk, is verloren. Deze 0-3 was al pijnlijk genoeg.’

De ochtendkrant benadrukt wel het goede spel van Ajax in de openingsfase van de wedstrijd. ‘Aan bravoure ontbrak het de Amsterdammers niet in de openingsfase. Het spel voor rust leek een bevestiging dat Ajax op de goede weg is. Het was een wonder dat Ajax niet op voorsprong stond na drie minuten spelen en ook Dusan Tadic miste een dot van een kans. De gasten uit Engeland wisten echt even niet waar ze het zoeken moesten.’

‘Ver van Europese elite af
Ook het Algemeen Dagblad zag Ajax na rust als een kaartenhuis in elkaar vallen. ‘Ze gaan nu de Europa League in, maar dat is echt een schrale troost. Ajax wordt door de Europese elite als de heilige graal gezien, maar na een hakkelende transformatie op vooral defensief gebied zijn de Amsterdammers daar nu mijlenver vanaf. Ajax leek flink van slag door het verhoogde tempo dat Liverpool ineens op de mat legde.’

‘Ajax is enkel nog figurant’
De Volkskrant zag voor de wedstrijd een misplaatst tevreden Gerry Hamstra in een interview. ‘Vooraf riep Hamstra nog dat de spelers van Ajax een geweldige prestatie leveren, maar dat is nogal overdreven. Feit is dat het huidige Ajax, in de zomer uitgekleed door kooplustigen, totaal niet meekan met de Europese top. Ajax is figurant. Het seizoen 2022/2023 met Alfred Schreuder als trainer is het slechtste Ajax van de laatste jaren in de Champions League.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *