Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Luuk de Jong was een goede geweest voor Ajax’

Analist en voormalig voetballer Wim Kieft zag Luuk de Jong afgelopen donderdag tegen Arsenal flaneren. Hij looft de rol van de aanvalsleider en zag hem een belangrijke rol spelen in de 2-0 overwinning.

‘Luuk de Jong was een goede geweest voor Ajax’, begint Kieft in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf. ‘In deze column is hij afgelopen jaren vaak kritisch benaderd. Dan werd hij neergezet als een prima kopper, zeker voor Eredivisie-begrippen. Tegelijkertijd werd benadrukt dat hij nogal wat kwaliteiten ontbeerde om internationaal van een goede spits te spreken. Nu is het genieten geblazen.’

De Jong was een tijdje afwezig wegens een blessure, maar de Oranje-international lijkt helemaal terug. Tegen Arsenal verzilverde hij een goede invalbeurt met een goal en een assist. ‘De Jongs motoriek blijft houterig, hij is niet de snelste, beweegt niet als Mbappé, Benzema of Haaland, maar voetballend heeft hij zoveel bijgeleerd in zijn periode bij Sevilla en FC Barcelona’, vervolgt Kieft. ‘De Jong is echt een complete spits geworden. Eentje met ervaring, die op ieder niveau mee kan. Zijn plaats in de selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar kan niet anders dan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *