Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Schreuder zal toch niet weer zo’n opportunistische keuze maken bij Ajax’

Volgens voormalig voetballer en huidig analist Wim Kieft kan Alfred Schreuder het niet maken om Brian Brobbey vanmiddag te passeren in de kraker tegen PSV. Ook vindt hij dat de problemen groot zijn bij de Amsterdammers op de linksbackpositie.

‘In de aanval zal Schreuder toch niet weer zo’n opportunistische keuze maken als na Ajax-Rangers FC. Toen passeerde hij Brian Brobbey en omdat Mohammed Kudus het goed deed als spits liet hij hem staan’, schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. ‘In Glasgow speelde Kudus in de spits als vervanger van de geblesseerde Brobbey weer een goede wedstrijd. Desondanks kan Schreuder tegen PSV het beste Brobbey opstellen in de spits bij Ajax.’

Kieft voert meerdere argumenten aan. ‘Die keus heeft hij nu eenmaal gemaakt voor de wedstrijd tegen Excelsior – drie dagen na de afstraffing bij Napoli – en dan zou het vreemd zijn om na een verplicht nummertje bij Rangers Brobbey opnieuw te laten vallen. Terwijl die jongen sindsdien de spitspositie naar ieders tevredenheid heeft ingevuld.’

Brobbey scoorde acht keer en gaf twee assists in 652 minuten in de Eredivisie. Voor Kudus staat de teller op vijf goals in 319 Eredivisie-minuten. De Ghanees drukte met name zijn stempel in de Champions League met vier doelpunten en twee assists.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *