Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

Ajax treft Union Berlin in tussenronde Europa League

Ajax treft in de tussenronde van de Europa League het Duitse Union Berlin. Voor die club speelt de oude bekende Sheraldo Becker. Waar hij weg moest bij Ajax maakt hij nu furore in de Bundesliga.

Union eindigde vorig Bundesliga-seizoen als vijfde en plaatste zich daardoor rechtstreeks voor de Europa League-groepsfase. In de groep met het Belgische Union, SC Braga en Malmö FF eindigde Union als tweede. De Duitsers verloren de eerste twee groepsduels met 0-1 en 1-0 van achtereenvolgens Union Sint-Gillis en Braga, maar wisten daarna het tij te keren.

Door vier overwinningen op rij zat Union met twaalf punten in de koker voor de tussenronde van de Europa League. Zeer opmerkelijk: alle zes de groepduels van Union eindigden in 1-0 of 0-1. Union Sint-Gillis, de ploeg van Bart Nieuwkoop, verloor enkel van Die Eisernen en werd met dertien punten eerste in de groep. In de tussenronde treft Union Ajax. Beide ploegen kwamen elkaar in Europees verband nog niet eerder tegen.

Wat richting de knock-outfase in het voordeel van Ajax spreekt, is dat de Amsterdammers zestig procent (25 van de 42 wedstrijden) van de duels tegen Duitse clubs hebben gewonnen. Het is voor Ajax het hoogste percentage tegen een specifiek land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *