Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

BREKEND: FC Groningen ontslaat trainer Frank Wormuth

FC Groningen heeft trainer Frank Wormuth ontslagen. Hij is het slachtoffer geworden van de slechte prestaties van de Noordelingen. Groningen meldt dat er binnen de club ‘onvoldoende draagvlak’ is voor Wormuth, die pas vier maanden in dienst was.

Hij moest eerder dit jaar ook al vertrekken bij degradant Heracles Almelo. ‘De directie van de club betreurt het zeer dat het deze ingrijpende maatregel moet nemen, maar zegt deze moeilijke beslissing te moeten nemen in het belang van FC Groningen’, luidt het statement.

“We hebben afgelopen winter met de volle overtuiging voor Frank gekozen als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. Dit blijkt nu een grote inschattingsfout te zijn geweest, die ik mijzelf als technisch eindverantwoordelijke enorm aanreken”, reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

“De afgelopen maanden is gebleken dat het hier bij en met FC Groningen geen goede match is geweest. De werkwijze van Frank is onvoldoende aangeslagen. Wij zijn van mening dat het hem niet is gelukt om voldoende draagvlak te creëren en zijn ideeën over te brengen op zijn staf en de spelersgroep. Er is te weinig duidelijkheid en verbinding. Dat zie je terug in een gebrek aan ontwikkeling van de spelersgroep, de staf en in de resultaten.”

Groningen staat vijftiende in de Eredivisie en verloor zondag ook van concurrent Fortuna Sittard (2-3). Door het WK speelt de Trots van het Noorden op 8 januari de eerstvolgende wedstrijd, uit tegen Excelsior. Groningen gaat zich beraden hoe het de technische staf vorm gaat geven richting de tweede seizoenshelft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *