Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Louis van Gaal verrast met Oranje-opstelling in openingsduel’

Vanmiddag om 17.00 uur speelt Oranje haar eerste groepswedstrijd op het WK in Qatar. Tegenstander is het sterk geachte Senegal. En volgens het Algemeen Dagblad zal bondscoach Louis van Gaal uitpakken met een aantal verrassingen. Zo zal Matthijs de Ligt waarschijnlijk starten als basisspeler. De 23-jarige verdediger van Bayern München leek het eindtoernooi te beginnen als bankzitter, maar krijgt volgens het Algemeen Dagblad de voorkeur boven Jurriën Timber. Het is al de tweede verrassende naam in de verwachte opstelling van Oranje.

Zondag werd namelijk al bekend dat Andries Noppert zich op mag maken voor zijn debuut als keeper van het Nederlands elftal. De sluitpost van SC Heerenveen heeft zodoende de concurrentiestrijd met Justin Bijlow en Remko Pasveer in zijn voordeel beslist. Noppert maakte veel indruk in de Eredivisie en heeft zijn lengte duidelijk mee: met zijn 2,03 meter is hij de langste keeper van het WK.

Voor De Ligt is zijn basisplaats een welkome opsteker. De laatste weken stond de verdediger van Bayern aan de kant met een blessure, maar zijn knie is op tijd hersteld. Timber had het de laatste weken lastig bij Ajax. Daarom kiest bondscoach Louis van Gaal voor een centrum met De Ligt, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Op de vleugelposities staan zoals verwacht Denzel Dumfries en Daley Blind.

Op het middenveld kiest de bondscoach voor Frenkie de Jong, Steven Berghuis en Cody Gakpo. Berghuis krijgt de voorkeur boven Teun Koopmeiners, terwijl Gakpo de concurrentiestrijd heeft gewonnen van Davy Klaassen. Zij moeten voor de aanvoer richting aanvallers Vincent Janssen en Steven Bergwijn zorgen. Eerstgenoemde neemt de plek in van de niet geheel fitte Memphis Depay.

Vermoedelijke opstelling: Noppert; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind; De Jong, Berghuis, Gakpo; Janssen, Bergwijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *