Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Cody Gakpo is het enige lichtpuntje bij Oranje’

Het Nederlands elftal wist vandaag met 2-0 te winnen van Qatar en wist zich zo te kronen tot winnaar van de groep. Maar flitsend was het spel niet. Ook de buitenlandse media zijn negatief over het spel van Oranje.

Ze zijn voornamelijk onder de indruk van één Nederlander: Cody Gakpo. ‘Gakpo slaat weer toe: Nederland als groepswinnaar naar de achtste finales’, kopt het Duitse Kicker. ‘Het was wederom Gakpo die de aandacht op zich vestigde. Uiteindelijk boekte Oranje een matige, maar volledig verdiende en nooit bedreigde overwinning. De ploeg moet echter wel aanzienlijk verbeteren in de knock-outfase om ver te komen.’

De Belgische pers sluit zich hierbij aan. ‘In de plaats van vertrouwen tanken, presenteerde Nederland zich bijzonder plichtmatig. Het pakte slaapwandelend de groepswinst. Oase in de Oranje woestijn is dit toernooi Cody Gakpo. Iemand die wel een zekere onbevangenheid en frisheid uitstraalt’, schrijft Het Laatste Nieuws.

‘Er is nog een lange weg te gaan en Nederland zal de kwaliteit en snelheid van zijn spel moeten verhogen, maar ze hebben de spelers om dat te doen’, aldus The Guardian, dat hoopt op een sprookje. ‘Het zou een romantisch verhaal als een eerste wereldbeker voor Oranje onder Louis van Gaal behaald zou worden: om te zien hoe de 71-jarige coach, die herstelde van prostaatkanker, zijn land naar wereldwijde glorie leidt.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *