Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Edwin van der Sar nog steeds blij met zijn miljoenenaankoop’

Ajax haalde deze zomer Calvin Bassey op bij het Schotse Rangers FC. De Amsterdammers moesten een som van 24 miljoen euro voor hem aftikken. Niet iedereen is content met de aankoop maar directeur Edwin van der Sar houdt vertrouwen in de Nigeriaan.

Het is volgens de algemeen directeur van Ajax ging in gesprek met Voetbal International dieper in op de ontwikkeling van de centrale verdediger. Volgens de directeur is Bassey één van de voorbeelden van de zaken waar Ajax tegenaan loopt dit seizeon.

Van der Sar: “Dat is dit jaar gewoon lastig geweest. Ook omdat er twee basisspelers meer vertrokken dan we wilden. Het liefst wil je dit niet, wil je op het hoge niveau blijven presteren. Dat wil iedereen. Maar je weet dat zoiets bij veranderingen niet eenvoudig is.”

Van der Sar vindt de transfer van Bassey zo’n voorbeeld. De zomeraanwinst moet in Amsterdam Lisandro Martínez doen vergeten. Dat was een topverdediger, vindt Van der Sar, en daarom is het niet gek dat het even duurt voordat Bassey in zijn voetsporen kan treden – zelfs als je 24 miljoen euro voor een speler betaalt.

Van der Sar: “Calvin heeft ook kwaliteiten, maar zal zich nog moeten verbeteren om op dat niveau te komen. Dat is heel logisch, en die ontwikkeling heeft Martínez ook bij ons gehad. Denk maar eens aan twee jaar geleden, toen Martínez heel veel op de bank zat. Er is tijd nodig om te groeien, het is niet eerlijk om Bassey direct op het niveau van Martínez te beoordelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *