Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Oranje vanmiddag met zeven soldaten en vier creatieven’

Vanmiddag speelt het Nederlands elftal in de achtste finales van het WK in Qatar tegen de Verenigde Staten. Het Algemeen Dagblad verwacht dat Marten de Roon zijn basisplaats zal behouden net als Davy Klaassen.

Volgens het AD denkt de bondscoach de juiste balans gevonden te hebben ‘met vier creatieve spelers en zeven soldaten’. Naast Frenkie de Jong, Cody Gakpo en Memphis Depay wordt ook Daley Blind tot het creatieve kwartet gerekend.

De Jong krijgt op het middenveld dus opnieuw steun van De Roon en Klaassen. Steven Berghuis is het belangrijkste kind van de rekening. Man in vorm Gakpo vormt wederom de voorhoede met Memphis, waardoor voor Steven Bergwijn weer geen plaats is. Memphis liet deze week nog weten dat hij het liefst met de Ajax-aanvaller speelt, maar daar lijkt Van Gaal dus ongevoelig voor.

Achterin krijgt Jurriën Timber de voorkeur boven Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij. De Ajacied staat naast Virgil van Dijk en Nathan Aké. Andries Noppert kreeg dit WK pas één treffer tegen en verdedigt het doel. Net als Blind is Denzel Dumfries één van de wingbacks.

De vermoedelijke opstellingen

Nederlands elftal: Noppert; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, De Roon, De Jong, Blind; Klaassen; Memphis, Gakpo

Verenigde Staten: Turner; Dest, Carter-Vickers, Ream, Robinson; McKennie, Adams, Musah; Weah, Sargent, Pulisic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *