Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Van Gaal kan beter kiezen voor een ander systeem’

Meesterscout Piet de Visser denkt dat Louis van Gaal in het restant van het WK beter kan kiezen voor een ander systeem. Hij heeft nog helemaal niet genoten van het spel van Oranje en oppert dus voor een ander systeem om met de wereldbeker naar huis te kunnen gaan.

“Laat Van Gaal alstublieft overstappen op 4-3-2-1”, aldus De Visser in een uitgebreid interview met Voetbal International. “Dumfries kan als rechtsback nog makkelijk opkomen. Schuif De Jong door naar voren en zet Timber op 6. Nu haalt De Jong de bal helemaal op bij Van Dijk. Je haalt zo bij beiden de kracht weg. Timber kan die positie ook opvullen, hij is sterk aan de bal. Op zijn plek kan De Ligt gaan spelen.”

De wereldberoemde scout zou een Ajacied snel van de bank halen. “Op het middenveld zou ik Berghuis bij Timber en De Jong zetten. Die kan geweldig voetballen in balbezit. Ik snap ook niet dat hij ernaast zit”, vertelt De Visser, die ook de belangrijkste schakel van Oranje heeft gezien. “De keeper, Andries Noppert. Die vind ik heel safe, die zou ik niet graag missen. Heb weinig Nederlanders keepers gezien die zo foutloos spelen als hij. Ook Aké doet het fantastisch. Elke wedstrijd weer.”

Het Nederlands elftal is nog drie wedstrijden verwijderd van de wereldtitel. Aanstaande vrijdag (20.00 uur) wacht de eerste grote test in Qatar. Dan staat de kraker tegen Argentinië op het programma in de kwartfinales. “Als we wereldkampioen willen worden, moet het een stuk beter gaan. Er moet vrijer worden gevoetbald, met meer balbezit. Het moet beter, en ondanks dat ik er geen fan van ben, kan dat ook in dit speelsysteem. Maar: ik hou goede moed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *