Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Daley Blind voelt zich vernederd door Ajax’

Analist Hans Kraay Junior neemt het op voor Daley Blind. De routinier mag deze winter transfervrij vertrekken bij Ajax dat niet meer tevreden is over zijn spel. Hij is dan ook bankzitter bij de Amsterdammers en dat is zijn eer te na.

Het is dit seizoen eigenlijk nog geen moment rustig geweest rond de persoon van Blind. Ajax lijkt niet mét, maar ook niet zónder hem te kunnen. Verdedigend is Blind kwetsbaar, maar aan de bal nog altijd van toegevoegde waarde voor zijn ploeg. Dat tweede beaamde Alfred Schreuder onlangs nog in gesprek met Voetbal International. De oefenmeester van Ajax gaf in de laatste wedstrijden van de eerste seizoenshelft echter de voorkeur aan Owen Wijndal en Devyne Rensch. Van onomstreden naar derde keus op de linksbackpositie. Een rol waarin Blind zich niet lijkt te willen schikken, waardoor een vertrek mogelijk aanstaande is.

Ook in de nieuwe aflevering van WK-praat bij ESPN ging het over Blind. Kraay jr. benadrukte nog maar eens de voetballende kwaliteiten van de linkspoot. “Blind ziet bijna alles sneller dan een doorsnee voetballer. Hij kan het ook uitvoeren wat hij ziet. Hij kan als geen ander ballen tussen de linies spelen. Bovendien kan hij overal spelen. Dat zijn allemaal plussen”, aldus de analist. Kraay jr. weet echter ook waar het wringt. “Het gezeik over dat langzaam zijn – wat hij is – dat kan hij niet meer behappen. Toen hij bij Ajax of Manchester United wekelijks goed speelde, hadden we het niet over zijn snelheid. Maar omdat hij steeds minder vaak goed speelt, hebben we het steeds vaker over het feit dat hij langzaam is.”

Volgens Kraay jr. kan Blind daar niet meer tegen. De analist ziet bovendien nog een ‘handicap’ bij de routinier van Ajax. “In zijn hele carrière is er geen enkele trainer geweest, behalve bij FC Groningen, die hem een heel seizoen op dezelfde plek neerzet. Het is of linksback, linkshalf of links in het centrum.” Ook onder Schreuder heeft Blind op meerdere posities gespeeld. De ideale plek heeft Schreuder niet voor hem kunnen vinden. De mindere prestaties van Blind leidden er zelfs toe dat het een deel van het Ajax-publiek zich tegen hem begon te keren. “Hij heeft natuurlijk de grootste vernedering gehad toen het publiek begon te fluiten als hij werd gewisseld en ging klappen voor zijn vervanger Nicolas Tagliafico. Hij voelt zich vernederd”, aldus Kraay jr.

Kraay jr. is van mening dat Blind er goed aan zou doen om naar een club te gaan waar hij gewaardeerd wordt. Antwerp FC zou interesse hebben in zijn komst. Toby Alderweireld zette eerder vandaag nog de deur wagenwijd open voor de entree van Blind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *