Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Hangt al 1,5 jaar een positieve sfeer rond bij Feyenoord’

Feyenoord kreeg deze week een harde klap te verwerken. Ze moeten het namelijk de komende tijd doen zonder de sterkhouders Gernot Trauner en Quenten Timber. Trainer Arne Slot zou graag zien dat er voor beide spelers deze transferperiode een vervanger wordt gehaald.

“We kunnen nog niet zo daadkrachtig handelen als we zouden willen. Dat heeft te maken met waar we nu als club staan. Het liefst heb ik dat beide posities worden ingevuld, maar uiteindelijk hebben we nog harder een middenvelder nodig dan een centrale verdediger. Het vertrek van Fredrik Aursnes is in de zomer ook niet opgevangen”, aldus Slot in De Telegraaf. “Het was ons idee om in de winterstop het elftal te versterken. Door blessures zitten we nu in een situatie dat we spelers moeten zien te vinden die gelijkwaardig zijn aan Quinten en Gernot. Gezien onze financiële situatie zou het een geweldige prestatie zijn als dat lukt.”

Zelf houdt de trainer zich vooral bezig met zaken waar hij wel invloed op heeft. “Ik kan wel elke dag op Wyscout gaan zitten omdat scouting of een zaakwaarnemer weer een nieuwe speler hebben aangedragen, maar op een gegeven moment kies ik er toch voor om me bezig te houden met de spelers die er al zijn en die volgende week goed moeten zijn in Utrecht.”

De trainer heeft het nog steeds erg naar zijn zin in Rotterdam, mede omdat hij de mogelijkheid heeft om alle medewerkers veel ruimte te geven. “Ik zie mezelf als een persoon die totaal niet dwingend is in de organisatie, maar ik ben wel heel dwingend in onze speelwijze. Dat is mijn wereldje en daar zit ik dan ook op de details. Richting medische staf, fysieke trainers maar ook voedingsdeskundigen geef ik juist veel ruimte. Mijn aanname is dat bijna elk staflid zal zeggen: ’Zo’n gemakkelijke trainer hebben we nog nooit gehad.’ Het is niet zo dat ik me er totaal niet mee bezighoud, maar ik geef de mensen met wie ik werk wel de kans om dingen zelf op te lossen.”

Feyenoord hervat de competitie als koploper. “Ik ben nooit zo druk met de ranglijst en zeker niet als we pas veertien wedstrijden onderweg zijn. Maar je merkt wel dat er al anderhalf jaar een positieve sfeer rond Feyenoord hangt. Als club zijn we bepaalde stappen aan het zetten en sommige stappen zijn veel sneller gezet dan we hadden kunnen dromen. We moesten zorgen dat er weer wat geld kwam en we hadden niet verwacht dat we binnen een jaar 70 miljoen euro zouden ophalen. Het is hartstikke fijn dat dat is gelukt, maar we moeten nog heel veel stappen zetten om financieel in de buurt te komen van Ajax en PSV.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *