Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Ajax neemt afscheid van Blind met deze statistiek’

Met Daley Blind heeft Ajax afscheid genomen van één van de beste passers uit de Eredivisie. Dat blijkt uit statistieken van ESPN.

Blind heeft in 2022 verreweg de meeste succesvolle passes gegeven in de Eredivisie. Zijn teller stopte bij 2072, waarmee hij Gernot Trauner (1794), Jurriën Timber (1752), Orkun Kökcü (1584) en Jordy Clasie (1463) ver achter zich hield. De passnauwkeurigheid wordt hier niet bij vermeld.

Ajax maakte kortgeleden bekend dat er een einde komt aan de samenwerking met Blind. Die 32-jarige verdediger beschikte over een contract dat tot het einde van het jaar zou doorlopen, maar in onderling overleg werd besloten de verbintenis te ontbinden. Antwerp en Real Sociedad zouden op zijn handtekening azen.

Blind raakte dit seizoen onder Alfred Schreuder zijn basisplaats bij Ajax kwijt en zou bovendien geen goede relatie hebben gehad met de trainer. ‘Dit is niet hoe ik mijn einde had voorgesteld maar door ‘omstandigheden’ is het zo gelopen’, schreef de routinier in zijn afscheidsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *