Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Zware blessure voor Donny van de Beek’

Manchester United-manager Erik ten Hag vreest het ergste voor Donny van de Beek. Gisteren kreeg de middenvelder een kans in het duel tegen Bournemouth maar door een charge van Marcos Senesi moest hij tussentijds van het veld af. “Het ziet er niet goed uit”, aldus de oefenmeester na de wedstrijd.

Voor Van de Beek was de wedstrijd tegen Bournemouth pas zijn tweede basisplaats van het seizoen in de Premier League, maar op slag van rust verliet de oud-middenvelder van Ajax het veld in tranen. Er wordt gevreesd voor een ernstige blessure. “We moeten wachten om de juiste diagnose te kunnen stellen, maar het ziet er niet goed uit”, zei Ten Hag na de wedstrijd. “Wat er met Donny is gebeurd, is in de eerste plaats slecht voor Donny, maar ook slecht nieuws voor Manchester United.”

Vanaf het begin van zijn periode bij Manchester United heeft Ten Hag het al over het proces waar hij mee bezig is, na het gewonnen duel van dinsdag was dat niet anders. “Dit is een grote stap. Het geloof groeit en dat is een goed teken”, aldus Ten Hag. “We moeten elke wedstrijd met 100 procent energie en focus spelen. Als je aan die filosofie weet te blijven voldoen, dan wordt een titel mogelijk.” United staat op plek vier in de Premier League, maar nummer drie Newcastle United heeft één wedstrijd meer gespeeld en hetzelfde puntenaantal.

Het avontuur van Van de Beek bij het grote Manchester United verloopt tot dusver nog niet zoals hij had gehoopt. In 2020, na het seizoen waarin Ajax op een haar na de Champions League-finale behaalde, maakte de middenvelder de stap naar Old Trafford. Van de Beek kwam in 2.5 jaar bij United tot zestig wedstrijden met gemiddeld een half uur speeltijd. Vorig jaar werd de 25-jarige middenvelder verhuurd aan Everton, maar ook daar kwam hij slechts zeven keer in actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *