Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

Huntelaar richting fans: ‘Het hart is uit de club gerukt’

Klaas-Jan Huntelaar roept de fans op om realistisch te zijn. Volgens de technische man van de Amsterdammers is er met het vertrek van Marc Overmars en Erik ten Hag een einde gekomen aan een tijdperk.

Huntelaar stelt dat hij het vak graad had willen leren aan de hand van Overmars, ‘één van de beste voetbaldirecteuren van Europa – op technisch gebied’. “Wat mensen goed moeten beseffen is dat het hart uit de club is gerukt”, stelt de oud-spits in Het Parool.

“Als iemand negen jaar directeur is bij Ajax en in die rol bijna vijf jaar heel nauw samenwerkt met de hoofdtrainer, dan is er iets opgebouwd, dan zijn de lijnen kort en staan de structuren”, vervolgt Huntelaar. “Als die twee spilfiguren vertrekken, verlies je in één klap heel veel kennis en kunde. In hun kielzog gingen zoals gezegd veel spelers weg, óók spelers die je niet wil verliezen.”

Omdat Ajax nog geen nieuwe technisch directeur aanstelde, ontfermen Huntelaar en Gerry Hamstra zich over de erfenis. “Waar Overmars en Ten Hag snel konden beslissen, kwamen wij in een situatie waarin we met meer mensen binnen Ajax moesten overleggen. Er waren meer partijen bij de besluitvorming over transfers betrokken en dan duurt het wat langer. Maar ik denk dat we het uiteindelijk goed hebben gedaan.”

Huntelaar vindt dat de aankopen tijd moeten krijgen. “We hadden spelers van hoog niveau verkocht, en we haalden daar spelers voor terug die nog onder dat niveau zitten. Er is stabiliteit weg.” Hij spreekt van een ‘nieuw begin’. “Fans willen zo snel mogelijk resultaat. En wij ook. Maar weet waar Ajax op dit moment staat. Tegen supporters zou ik willen zeggen: zet je frustraties opzij en blijf achter de ploeg staan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *