Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Tactisch is Alfred Schreuder even goed als Arne Slot’

Alfred Schreuder bakt er bij Ajax helemaal niets van maar toch heeft analist Kenneth Perez een zwak voor hem. Hij vindt hem tactisch dan ook niet minder dan Feyenoord-trainer Arne Slot. Perez vreest wel voor zijn baan want de resultaten het spel van de Amsterdammers zijn erbarmelijk te noemen.

Waar Ajax onder Erik ten Hag jaren veel indruk maakte, vallen onder Scheuder de prestaties flink tegen. De Amsterdammers raakten afgelopen zomer weliswaar een hoop belangrijke spelers kwijt, maar er was tegelijkertijd veel geld beschikbaar om de selectie te versterken. “Als je een heldere visie hebt en je weet precies wat je wilt, koop je misschien net iets betere spelers. En het hebben van betere spelers maakt het, of je tactiek nou klopt of niet, wel wat makkelijker”, aldus Pérez bij Voetbalpraat.

Hoofdtrainer zijn is meer dan de poppetjes op de juiste plek zetten, legt Pérez uit. “Tactisch is hij even goed als Arne Slot hoor, dat denk ik echt. Hij is echt een heel goede tacticus. Maar het is wel iets heel anders om beslissingen te nemen. Hij moet een selectie van 25 man en een staf van ik weet niet hoeveel man aansturen. Dat is een vak apart. Ik weet niet of hij dat kan. Ik betwijfel het”, aldus de oud-aanvaller.

Ook journalist Sjoerd Mossou ziet dat Schreuder het lastig heeft, maar hij trekt het breder. “Het is van boven naar beneden een zooitje bij Ajax. Dat is deels verklaarbaar, als je de tijdlijn erbij pakt. Het vertrek van Overmars, het vertrek van Ten Hag, het vertrek van een hoop spelers die lange tijd de kern van de selectie hebben gevormd, een nieuwe trainer met een misschien wel minder heldere versie dan zijn voorganger: dan krijg je wat je nu krijgt. Het is op directieniveau heel onrustig, maar ook rondom het veld, want het voetbal lijkt natuurlijk ook helemaal nergens op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *