Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘Ajax bereikt akkoord met Genk over Belgische aanvaller’

Ajax staat op het punt om de Belgische aanvaller  Mika Godts over te nemen van KRC Genk. Hier maakt Pieter-Jan Calcoen van Het Nieuwsblad melding van.

Volgens de verslaggever naderen Ajax en KRC Genk een akkoord over een winterse transfer. Daarmee zou een bedrag van één miljoen euro zijn gemoeid. Bovendien bedingt KRC Genk een doorverkooppercentage. De Telegraaf meldde twee weken geleden al dat Ajax zijn zinnen had gezet op de komst van Godts. De 17-jarige aanvaller is in Genk in het bezit van een aflopend contract.

Volgens De Telegraaf was Ajax niet de enige club die wel oren had naar de komst van de Belg. ‘Ook AC Milan, Dortmund en de halve Premier League volgen het dossier op de voet’, schreef de krant destijds. Godts verruilde in de zomer van 2020 de jeugdopleiding van Anderlecht voor die van KRC Genk. Hij sloot bij aanvang van dit seizoen aan bij het beloftenelftal van de Limburgers, dat actief is in de Challenger Pro League, ook wel het tweede Belgische niveau. Godts is bezig aan een goed seizoen. In negentien competitiewedstrijden scoorde hij zeven keer en verzorgde hij één assist. De verwachting is dat Godts in Amsterdam in eerste instantie aansluit bij Jong Ajax.

In gesprek met Het Belang van Limburg was Godts onlangs nog geheimzinnig over zijn toekomst. “Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen. Wat de toekomst brengt, weet ik nog niet. Ik ben Genk dankbaar. Dus mocht ik op het einde van het seizoen vertrekken, dan zal ik er zeker tot op het laatste moment voor zorgen dat we in 1B blijven”, vertelde de aanvaller. Nu lijkt een deal tussen Ajax en Genk dus aanstaande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *