Bookmakers

Voetbalweddenschappen, Online Gokken en Voetbalnieuws

‘PSV’er moet komende twee jaar uitblinken in de Eredivisie’

Volgens de analisten Ruud Gullit en Marco van Basten zou PSV-ster Xavi Simons er goed aan doen om nog minstens twee jaar te blijven voetballen voor de Eindhovenaren.

“Als hij zo doorgaat, zal hij zich weer gaan melden bij Oranje”, stelde Van Basten aan tafel bij het Ziggo Sport-programma Rondo. “Hij is een groot talent. Maar laat hem eerst even lekker met rust. Hij is enthousiast, maar ik zie hem graag nog twee jaar in de Eredivisie spelen. Ik wil zien of hij kan blijven uitblinken. Daarna mag hij verder kijken.”

Paris Saint-Germain heeft de mogelijkheid om Simons komende zomer voor twaalf miljoen euro in te lijven, maar een vertrek naar de Parijse topclub zou Van Basten niet verstandig vinden. “Ik zou zeggen: zorg dat je in drie jaar tijd zoveel indruk maakt dat het buitenland niet meer om je heen kan. Laat hem moeilijke tijden meemaken en daarna kampioen worden.”

Van Basten denkt dat er wel flink met geld gesmeten gaat worden, maar stelt dat Simons toch al niet op een houtje hoeft te bijten. “En daarbij, bij Ajax, Feyenoord en PSV speel je ook niet voor een kwartje. Hij moet de beste keuze voor zijn carrière maken en vooral veel voetballen.”

Gullit hoopt dat Simons uit kan groeien tot de nieuwe ster van het Nederlands voetbal en ziet hem ook graag nog even in Eindhoven blijven. “Er zijn al twee clubs (Barcelona en PSG, red.) die hem hebben laten gaan. Ik ben benieuwd of hij nog een stapje kan maken in zijn ontwikkeling. Dat moet bij PSV. Nu is het nog frivool, maar ik wil volgend jaar zien of hem dan hetzelfde lukt. De potentie heeft hij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *